TR | EN
​3.Turizm Sektörü-Öğrenci Buluşmaları
4.03.2016
Öne çıkan görsel

Fakülte Dekanlığımız tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları” etkinliği, Türkiye'nin dört bir yanından katılan birçok turizm işletmesinin aktif katılımı ile Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu ve salon fuaye alanında gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Fakülte Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Yaşar SARI, fakülte olarak hiçbir mesleğin uygulamasız öğrenilemeyeceğinin bilinciyle her yıl, öğrencilerle sektör temsilcilerini bir araya getiren Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları’nı düzenlediklerini söyledi. Doç. Dr. Yaşar SARI, etkinlikte öğrencilerin sektör temsilcileri ile yüz yüze staj ve iş görüşmesi yapma imkanı yakalayacağını, ayrıca sektör temsilcilerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı sunumlardan faydalanma imkanı bulacağını söyledi. Konuşmasında turizm sektörü temsilcilerine de seslenen Doç. Dr. Yaşar SARI, işletme temsilcilerinden staj yapan turizm öğrencilerini mesleği sevdirecek şekilde cesaretlendirerek motive etmelerini isterken, işe alımda da turizm diplomalıları tercih etmeleri çağrısında bulundu.

 Sektör temsilcileri adına konuşan Hilton Garden Inn Kütahya Genel Müdürü Nihat USLU, gelecekte kendilerinden bayrağı devralacak genç turizmcilere; çekingen olmamalarını, kendilerine güvenmelerini ve mutlaka bir yabancı dili çok iyi öğrenmelerini öğütledi. Nihat USLU eğitimin hayat boyu sürdüğünü de ifade ederek, zamanını iyi değerlendiren kişinin kendi geleceğine yatırım yapmış olacağını söyledi.

 Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şennur AZADE, Eskişehir turizmini birlikte hak ettiği yere getireceklerini belirtirken, iletişim içinde olmanın önemine dikkat çekti. Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları etkinliğinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Şennur AZADE, 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT 2016) katılımlarından dolayı da Fakültemiz yöneticilerine ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. sayın Hasan GÖNEN, turizm alanında üniversitelerde üretilen bilginin sektörün deneyimiyle birleştirilmesinin önemine dikkat çekti. Turizmde kapasitenin çok azının kullanılabildiğini ifade eden Prof. Dr. Hasan GÖNEN, pek çok doğal ve tarihi zenginliğe sahip olan Eskişehir’de de turizm alanında yapılacak daha çok şey olduğunu söyledi. Turizm sektörüyle Turizm Fakültelerinin işbirliğinin çok taze bir atılım olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan GÖNEN, önümüzdeki dönemde bu işbirliğinin derinleştirilmesini temenni ederken, başta Turizm Fakültesi olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından katılımcı firmalar ile etkinliğe destek veren firmaların temsilcilerine teşekkür belgeleri ve üniversitemiz anı tabağı takdim edildi.