4- ESOGÜ Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Elleri Konuşuyor...

Bu proje, Üniversitemiz Turizm Fakültesi proje koordinatörlüğünde  Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) "2013 yılı Teknik Destek Programı" kapsamında desteklenen bir projedir. Projenin uygulanmasına 17 Ocak 2014 tarihinde başlandı ve 31 Ocak 2014 tarihinde tamamlandı.

Talep edilen desteğin içeriği, turizm sektöründe iş hayatına atılacak turizm öğrencilerine, çalıştıkları tesise gelebilecek veya günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri işitme engelli vatandaşlarla temel düzeyde de olsa iletişim kurabilmeleri ve engelli vatandaşların sıkıntılarıyla ilgili farkındalık yaratılması amacıyla işaret dilinin öğretilmesidir.

Proje kapsamında ESOGÜ Turizm Fakültesi öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı uzman personeli tarafından İşaret Dili Eğitimi ve Eğitim alan kursiyerlere Sertifika verildi.

Elde Edilen Sonuçlar:

• Öğrenme talebinde bulunan 26 adet Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisine işaret dili öğretildi.
  • Turizm fakültesi öğrencilerinin böyle bir projeye katıldığını gören diğer öğrenciler de işaret diline yöneldi.
  • Engelli vatandaşların turizme katılımında yaşadığı sıkıntılarla ilgili turizm öğrencilerinde farkındalık yaratıldı.
  • Farkındalık arttırıcı videolar izlendi.
  • Örnek senaryolar uygulandı.
  • Mesleki eğitime ek olarak öğrencilere kendilerini geliştirme imkanı sağlandı.
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi genelinde “engelli vatandaşlar” farkındalığı sağlandı.

Uygulama Örneği 1: İzlemek için tıklayınız.

Uygulama Örneği 2: İzlemek  için tıklayınız.