3- Eskişehir Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması

Bu proje, Üniversitemiz Turizm Fakültesi proje koordinatörlüğünde  Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Halk Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) ortaklığında Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) "2012 yılı Turizm Tanıtım Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen bir projedir. Projenin uygulanmasına 13 Ağustos 2013 tarihi itibariyle bir açılış toplantısı ile başlamış olup süresi 1 yıldır.

Detaylı bilgi için Proje Web Sitesi:

13 Ağustos 2013 Açılış Toplantısı Görselleri:

ESOGÜ  Rektörü Prof.Dr. Hasan GÖNEN, 13 Ağustos 2013 tarihinde projenin açılış toplantısında yaptığı konuşmada, projeyi başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Somut olmayan kültürel mirasımızı ortaya çıkarmak ve bunu genç nesillere aktarmak, büyük millet olmanın gereğidir" diyen GÖNEN, tarihimiz hakkında elimizde sadece bin yıllık veriler olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu çalışmaları, bizim geçmişimizi aydınlığa çıkaracak daha güçlü gençler oluşturmanın, daha güçlü eğitim vermenin ve özgüveni daha büyük yeni nesiller ortaya koymanın bir gereği olarak değerlendiriyorum. Yeni kurulan Turizm Fakültesi olarak, bu tür çalışmalar, takdire şayandır. Bu anlamda, proje çok değerli bir hamledir. Bizim çok zengin kültürel varlıklarımız var. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu nedenle, bugün başladığımız bu çalışmaların daha genişleyerek, devam etmesi hepimizin ortak temennisidir. Bundan sonra bu tür çalışmaların yapılması kapsamında, rektörlük olarak her türlü desteği vereceğiz."

Proje Koordinatörü ve ESOGÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yaşar SARI da fakültenin çalışmaları hakkında bilgi vererek, turizmi geliştirmeye yönelik projeler yapmaya devam edeceklerini bildirdi.Projeyle, bölgedeki turizm imkanlarının etkin ve yenilikçi yöntemlerle tanıtılarak bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.