TR | EN
Doç. Dr. Duran CANKÜL (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Doç. Dr. Duran CANKÜL (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Derece Alan Üniversite Bitirme Yılı
Ön lisans  Turizm ve Otelcilik   Z.Karaelmas Üniversitesi     2004
Lisans Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Gazi Üniversitesi  2008
Yüksek Lisans  Turizm İşletmeciliği Eğitimi Gazi Üniversitesi   2011
Doktora    Turizm İşletmeciliği  Sakarya Üniversitesi  2012-2013
Doktora  Turizm İşletmeciliği   Eskişehir Osmangazi Üniv. 2016

 

Yayınlar

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Cankül D. ve Cankül, I. (2022).  Ciddi Boş Zaman Aktivitesi Olarak Gönüllü Sosyal Sorumluluk Faaliyeti: Eskişehir Akut Örneği (Volunteer Socıal Responsıbılıty Actıvıty As A Serıous Leısure Tıme Actıvıty: The Case Of In Akut Eskisehir).  Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT), 5(1), 250-256., Doi: 10.33083/joghat.2022.128 
  2. Karacaoğlu, S. ve Cankül, D. (2022).Turizm Fakültesinde Eğitim Alan Öğrencilerin Çevresel Tutumlarının ‘‘Yeni Çevresel Paradigma’’ Bağlamında Değerlendirilmesi: Eskişehir Örneği. Journal of humanities and tourism research (Online), 12(2), 347-363., DOI: 10.14230/johut1243
  3. Cankül, D. ve Erşahin, R. (2021).  Aşçılık Alanındaki Stajyerlerin Mesleki Yeterliliklerinin İşverenler Tarafından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği (Evaluation of Professional Competencies of Cooking Trainees by Employers: The Case of Istanbul).  Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9(5), 477-496., Doi: 10.21325/jotags.2021.969 
  4. Cankül, D. ve Güzeloğlu, F. T. (2021).  Profesyonel Turist Rehberlerinin Yurtdışı Turlarında Yaşadıkları Sorunlar.  Journal of humanities and tourism research (Online), 11(4), 844-862., Doi: 10.14230/johut1110
  5. Cankül, D., Kaya, S. ve Cankül, I. (2021).  TURİST REHBERLERİNİN DENEYİMLERİ ÇERÇEVESİNDE TURİSTLERİN RESTORAN SEÇİMİNDE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUĞU KRİTERLER.  Akademik MATBUAT, 5(2), 45-60.
  6. Bahar, M. ve Cankül, D. (2021).  Uzaktan turist rehberliği eğitimi alanların memnuniyet algılarının değerlendirilmesi: Kapadokya Üniversitesi örneği.  Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 24, 1283-1294., Doi: 10.31795/baunsobed.1020775
  7. Temizkan, S.P., Cankül, D. ve Kaya, S. (2021).  Coğrafi İşarete Aday Gastronomik Bir Değer: Eskişehir Simidi.  Turizm Akademik Dergisi, 8(2), 229-241. 
  8. Cankül, D., Kurt, A. ve Kızıltaş, M. Ç. (2021).  Hedonik ve Faydacı Değerlerin Tüketici Tatmini ve Davranışsal Niyetlere Etkisi: Etnik Restoranlar Örneği.  Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 5(3), 522-539., Doi: 10.32958/gastoria.993869 
  9. Karacaoğlu, S. ve Cankül, D. (2021).  Turizm Rehberliği Öğrencilerinin Mesleki Kariyer Algılarının Belirlenmesi: Yükseköğrenim Düzeylerine Göre Bir Karşılaştırma.  Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 5(3), 1616-1634., Doi: 10.26677/TR1010.2021.810 
  10. Cankül, D. ve Ünal M. (2021).  Türkiye'de Turizm ve Gastronomi Alanında Menü ile İlgili Araştırmaların Bibliyometrik Analizi.  Journal of humanities and tourism research (Online), 11(3), 569-576., Doi: 10.14230/johut1098 
  11. Cankül, D. ve Yalçınkaya T. (2021).  EVALUATION OF GASTRONOMY TOURISM FROM PERSPECTIVES OF PROFESSIONAL TOURIST GUIDES.  Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 5(2), 135-154., Doi: 10.32958/gastoria.889956 
  12. Cankül, D. ve Borovska Y. (2021).  MOLEKÜLER GASTRONOMİ UYGULAMALARININ ANALİZİ: AVRUPADAN ÖRNEKLER (ANALYSIS OF MOLECULAR GASTRONOMY PRACTICES: EXAMPLES FROM EUROPE).  Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT), 4(1), 14-25., Doi: 10.33083/joghat.2021.54 
  13. Cankül, D., Pekşen A. Ö. Okumuş, B. (2021).  The current practices of food and beverage photography and styling in food business.  Journal of Hospitality and Tourism Technology, 12(2), 287-306., Doi: 10.1108/JHTT-02-2020-0052 
  14. Cankül, D. ve Ayvalı, H. (2020).  Gastronomi Trendlerinden Biri Olarak Terapötik Beslenme ve Hıltlar Teorisi (Therapeutic Nutrition and Hilts Theory as One of The Gastronomy Trends).  Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 4(3), 3099-3115., Doi: 10.26677/TR1010.2020.528 
  15. Cankül, D. ve Yıldız, E. (2020).  Gastronomi mi Yiyecek İçecek İşletmeciliği mi (Gastronomy or Food and Beverage Management).  Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(4), 3002-3020., Doi: 10.21325/jotags.2020.748 
  16. Cankül, D. ve Kızıltaş, M. Ç. (2020).  YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE TEDARİK ZİNCİRİ VE BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİ.  JOURNAL OF GASTRONOMY, HOSPITALITY AND TRAVEL, 3(2), 244-259. 
  17. Dursun, M.T. ve Cankül,  D. (2020).  Turist Rehberlerinin Kullandığı Bilgi Kaynaklarının Belirlenmesi.  Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(4), 2603-2620., Doi: 10.21325/jotags.2020.729 
  18. Cankül, D. ve Uslu N. (2020).  Nörogastronomi ve Duyusal Algılama.  Journal of Tourism and Management, 1(1), 64-73., Doi: 10.29329/jtm.2020.289.4 
  19. Cankül, D. (2019). "Restoranlardaki Menü Tasarım Unsurlarının Müşterilerin Tekrar Ziyaret Etme Niyeti Üzerindeki Etkisi", Turizm Akademik Dergisi, 5 (1), 249-261.
  20. Cankül, D. (2019).  "Assessing The Quality of Gastronomy Education: Turkey Case" , Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 18(70), 986-1001., Doi: 10.17755/esosder.
  21. Cankül, D. (2019). "İşletmelerde Yenilik Uygulamaları: Restoran İşletmeleri Örneği",  Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 3(2), 225-240., Doi: 10.32958/gastoria.
  22. Cankül, D. ve Sönmez, B. (2019).  Thoughts of Academics on the Use of Mobile Augmented Reality in Tourism Education: The Case of Eskisehir.  Journal of Tourism Leisure and Hospitality, 1(2), 85-93.
  23. Cankül, D. ve Avcı, D. (2019).  Foodstagramming ve Tatil Deneyimine Etkisi.  Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 21(4), 1335-1347., Doi: 10.32709/akusosbil.556293.
  24. Temizkan, R. ve Cankül, D. (2019).  The Meaning Of Tourism Degrees Without Law Of Tourism Jobs.  Journal of Recreation and Tourism Research, 6(4), 502-507., Doi: 10.31771/jrtr.2019.50.
  25. Temizkan, S.P., Ceviz, C. ve Cankül, D. (2019). "Turizm Eğitimi Lisans Mezunları ve İstihdam Durumları", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 3(3), 437-461., Doi:10.32958/gastoria.
  26. Sezerel, H. ve Cankül, D. (2019). "Stajın Nasıl Geçti? Turizm Alanında Orta Öğretim Öğrencilerinin Staj Deneyimleri", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(3): 471-483.
  27. Cankül, D. ve Ezenel, E. (2018). "Bodrum Yarımadası ve Zeytinyağı Turizmi: Uygulanabilirliği Açısından Swot Analizi ile Değerlendirilmesi", Esogü İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 13(3):55-68.
  28. Cankül, D. ve Ar, H. (2018). "Seyahat Bloglarında Yer Alan Destinasyon Rehberlerinde Yeme-İçme Önerileri: Turistler Gerçekten Etkileniyor Mu?", Esogü Sosyal Bilimler Dergisi, 19(2): 65-82.
  29. Cankül, D., Doğan, A. ve Sönmez, B. (2018). "Yiyecek İçecek İşletmelerinde İnovasyon ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları", İşletme Araştırmaları Dergisi, 10(3): 576-591.
  30. Cankül, D. ve Demir, İ. (2018). "Travel Agencies and Gastronomy Tourism: Case of IATA Member A-Class Travel Agencise" , Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel, 1(1): 3-10.
  31. Cankül, D., Kılıç, İ. ve Doğantekin, A. (2018). "Restoran Çalışanlarının Algılamış Oldukları Örgütsel Güven Düzeylerinin Örgütsel Vatandaşlık ve İş Performansına Etkisi: Eskişehir Örneği", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(1): 372-389.
  32. Cankül, D., Metin, M. ve Özvatan, D. (2018). "Yiyecek İçecek İşletmeleri ve Sosyal Medya Kullanımı" , Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel, 1(1): 29-37.
  33. Uygur, A., Cankül, I. ve Cankül, D. (2018). "Comparing The Presenteeism Levels of The Workers in Hotel Businesses: The Case of Izmir", The Journal of Academic Social Science, 6(72): 23-46.
  34. Temizkan, R., Cankül, D. ve Kızıltaş, M. Ç. (2018). "Food and Beverage Education and Scholars’ in Turkey" , Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel, 1(2): 18-25.
  35. Cankül, D., Temizkan, S. P. ve Cankül, I. (2017). "Yiyecek İçecek İşletmelerinde İşte Varolamama (Presenteeism)" , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 5(4): 326-346.
  36. Cankül, D., Erbaş, A ve Temizkan, R. (2017). “Turizm Sektöründe Nitelikli İşgücüne Doğru: Turizm Diplomalıların Sektöre Kazandırılması" , Social Sciences Studies Journal, 3(8): 1815-1833.
  37. Erbaş, A., Cankül, D. ve Temizkan, R. (2016). “Turizm Diplomalıların İstihdam Sorunu” , Journal of Recreation and Tourism Research, 3(4): 1-12.
  38. Temizkan, R. Erbaş, A., ve Cankül, D. (2014). “Turizm Personeli Meslek Yasası Mümkün mü?” , Journal of Recreation and Tourism Research, 1(4): 22-30.
  39. Yeşiltaş, M., CankülD. ve Temizkan, R. (2012). “Otel Seçiminde Dini Hayat Tarzlarının Etkisi”, Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 11 (39): 193-217.
  40. Kaşlı, M., Cankül, D., Köz, N. Ela. ve Ekici, A. (2015). “Gastronomik Miras ve Sürdürülebilirlik: Eskişehir Örneği”, Eko-Gastronomi Dergisi, 1(2): 27-46.
  41. Kaya, F., Cankül, D. ve Demirci, B. (2013). “Türkiye’nin Önemli İnanç Turizmi Merkezlerinden Biri: Akdamar Kilisesi”, KMÜ Sosyal ve Ekonomi̇k Araştirmalar Dergi̇si, 15 (24): 13-24.
  42. Husseın, A. ve Cankül, D. (2010). “Üniversite Öğrencilerinin Yeşil Pazarlama Faaliyetleri Kapsamında Çevreye İlişkin Davranışlarını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(1): 50-67.

Yazılan Ulusal/Uluslar arası Kitaplardaki Bölümler

  1. Cankül D. ve Kızıltaş M. Ç. (2022). Beslenme Ve Diyetetikte Biyopsikososyal Konulara Multidisipliner Yaklaşım, Bölüm Adı:(Beslenme, Gastronomi Ve Turizm), Eğitim, Editör:Aliye Özenoğlu, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 542, Isbn:978-625-7405-75-1, Türkçe(Bilimsel Kitap).
  2. Cankül, D., Kızıltaş, M. Ç. ve Cankül, I. (2021). Kalite Yönetimi, Bölüm adı:(KALİTE KONTROL ARAÇLARI VE TEKNİKLERİ), Detay Yayıncılık, Editör:Muharrem Tuna, Oğuz Diker, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 422, ISBN:978-605-254-497-6, Türkçe(Bilimsel Kitap).
  3. Cankül, D., Dinç, N., Cankül, I. ve Kızıltaş, M. Ç. (2021). Turizmde Araştırma Temaları, Bölüm adı:(TURİST REHBERLERİNİN VEGANLIK ve VEGAN TURİSTLERE DAİR BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ),  Çizgi Kitabevi Yayınları (e-kitap), Editör:DEMİRCİ, Barış, SOLUNOĞLU, Ali, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 167, ISBN:978-605-196-700-4, Türkçe(Bilimsel Kitap)
  4. Cankül, D. ve Ünver, A. (2021). TURİZMDE MİMARLIK VE KÜLTÜREL MİRAS, Bölüm adı:(TEMATİK MÜZECİLİK VE GASTRONOMİ MÜZELERİ), Nobel Yayınevi, Editör:Yurdanur Yumuk, Oğuz Diker, Nuray Türker, Derman Küçükaltan, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 346, ISBN:978-625-417-438-4, Türkçe(Bilimsel Kitap)
  5. Cankül, D., İltaş, T. ve Cankül, I. (2021). TURİZMDE ARAŞTIRMA TEMALARI, Bölüm adı:(GASTRONOMİ ve SANAT İLİŞKİSİ), Çizgi Kitabevi Yayınları (e-kitap), Editör:DEMİRCİ, Barış, SOLUNOĞLU, Ali, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 167, ISBN:978-605-196-700-4, Türkçe(Bilimsel Kitap), 
  6. Cankül, D., Kurt, A., Aydın A. ve Erşahin, R. (2021). Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Bölüm Adı:(Türkiye’de Turizm Ve Gastronomi Alanında Coğrafi İşaretler İle İlgili Araştırmaların Bibliyometrik Analizi) University Of South Florida M3 Center Publishing, Editör:Cihan Cobanoglu, Ebru Gunlu Kucukaltan, Muharrem Tuna, Alaattin Basoda, Seden Dogan, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 843, Isbn:978-1-955833-02-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), 
  7. Cankül, D. ve Altıntaş, E. (2021). Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Bölüm Adı:(Destinasyon Pazarlama Sürecinde Resmi Web Sitelerinin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi),   University Of South Florida M3 Center Publishing, Editör:Cihan Cobanoglu, Ebru Gunlu Kucukaltan, Muharrem Tuna, Alaattin Basoda, Seden Dogan, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 843, Isbn:978-1-955833-02-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), 
  8. Cankül, D. ve Kaya, S. (2021). Turizm Ve Kültürel Miras Eğitimi Disiplinlerarası Yaklaşımlar, Bölüm Adı:(Turizm Eğitiminde Mesleki Staj)  Sonçağ Akademi, Editör:Hakan Sezerel, Zülfikar Bayraktar, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 232, Isbn:978-625-7333-43-6, Türkçe(Bilimsel Kitap), 
  9. Cankül, D., Kaya, S. ve Cankül I. (2021). Turizm İşletmelerinde Liderlik, Bölüm Adı:(Turizm İşletmelerinde Entelektüel Liderlik), Detay Yayıncılık, Editör:Eren Erkılıç, Fazıl Kaya, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 326, Isbn:978-605-254-432-7, Türkçe(Bilimsel Kitap), 
  10. Cankül, D. ve Kızıltaş, M. Ç. (2021). Sivas Turizmi, Bölüm Adı:(Divriği),  Ekin Basım Yayın Dağıtım, Editör:Işkın Mustafa, Basım Sayısı:1, Isbn:978-625-7565-57-8, Türkçe(Bilimsel Kitap),
  11. Cankül, D. ve Sönmez B. (2021). Dünyada En Çok Ziyaret Edilen Destinasyonlar, Bölüm Adı:(İstanbul),  Ekin, Editör:Mustafa Işkın, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 216, Isbn:978-605-254-432-7, Türkçe(Bilimsel Kitap),
  12. Cankül, D. ve Yıldız, E. (2020). Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye), Bölüm Adı:(Açmak, Hapsetme, İçlemek),  Detay Yayıncılık, Editör:Sarıışık Mehmet, Özbay Gülçin, Ceylan Veli, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 792, Isbn:Isbn-978-605-254-253-8, Türkçe(Ansiklopedi Maddesi).
  13. Cankül, D. ve Cankül I. (2020). Hizmet Kalitesi El Kitabı: Ölçekler Ve Modeller Üzerine Çalışmalar, Bölüm Adı:(Lodgqual (Hizmet Kalitesi Ölçüm Modeli),  Detay Yayıncılık, Editör:Murat Aksu, Oğuz Diker, Erdem Temeloğlu, Özge Güdü Demirbulat, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 384, Isbn:978-605-254-295-8, İngilizce(Bilimsel Kitap).
  14. Cankül, D. (2020). Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye), Bölüm Adı:(Aşılamak, Çekilmiş, Draging, Lüstre (Fr. Lustrer), Mask, Püre Yapmak), Detay Yayıncılık, Editör:Sarıışık Mehmet, Özbay Gülçin, Ceylan Veli, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı 792, Isbn:978-605-254-253-8, Türkçe(Ansiklopedi Maddesi).
  15. Cankül, D. ve Şabanoğlu, C. (2020). Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü). "İçecek Turizmi" (Ed. Temizkan, R. Cankül, D. ve Gökçe, F), Detay Yayıncılık, Ankara, ISBN: 978-605-254-238-5.
  16. Cankül, D. ve Belde, C. (2020). Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü). "Gastronomi Turizmi" (Ed. Temizkan, R. Cankül, D. ve Gökçe, F), Detay Yayıncılık, Ankara, ISBN: 978-605-254-238-5.
  17. Temizkan, R. ve Cankül, D. (2020). Organizational Behavior Challenges in the Tourism Industry. "Is Silence the Source of Peace, a Heaven, or a Catastrophe?: Implications From Tourism Businesses" (Ed. Aydın, Ş., Dedeoğlu, B.B. ve Çoban, Ö), IGI Global, USA.
  18. Cankül, D. ve Kaya S. (2019).  Menü Yönetimi. "Menü Kavramı ve Sınıflandırılması" (Ed. Temizkan, S.P ve Cankül, D), Detay Yayıncılık, Ankara, ISBN:978-605-254-188-3. 
  19. Cankül, D. ve Kaya S. (2019).  Menü Yönetimi. "Menü Fiyatlandırma" (Ed. Temizkan, S.P ve Cankül, D), Detay Yayıncılık, Ankara, ISBN:978-605-254-188-3. 
  20. Cankül, D. (2018). Güncel Turizm Eğilimleri. “Modern Turizm İçin Yeni Bir Trend: Gastronomi Turizmi” (Ed. Sezerel, H. ve Akdu, U). Nobel Yayıncılık,  Ankara.
  21. Temizkan, R. ve Cankül, D. Sarıkaya, G. S. (2018). Recent Researches on Social Sciences. “Tourism Higher Education Experiences of a Leading Country: The Case of Turkey” (Ed. Dorczak, R., Arslan, H. ve Musialik, R). Jagiellonian University Institute of Public Affairs,  Krakow.
  22. Temizkan, R. ve Cankül, D. (2018). Turist Rehberliği Üzerine Güncel Araştırmalar. “Turist Rehberi Adaylarının Turist Rehberliği Eğitimi ve Mesleğe Kabul Şartlarına Karşı Tutumu” (Ed. Hacıoğlu, N., Avcıkurt, C., Kılıç, A. ve Yıldırım, H. U). Detay Yayıncılık,  Ankara.
  23. Cankül, D. (2015). Sağlık Turizmi. “Üçüncü Yaş Turizmi” (Ed. S. Pınar Temizkan). Detay Yayıncılık, Ankara.
  24. Temizkan, R. ve Cankül, D. (2015). "2023 Stratejik Hedefleri İçin Stratejik Sektör Turizmde Ortak Akıl" (Ed.). Esogü Basımevi, Eskişehir.

Yazılan Ulusal/Uluslar arası Kitaplarda Editörlük

  1. Temizkan, R., Cankül, D. ve Gökçe, F. (2020). Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü), Detay Yayıncılık, Ankara, ISBN: 978-605-254-238-5.
  2. Temizkan, S.P. ve Cankül, D. (2019).  Menü Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara, ISBN:978-605-254-188-3. 
  3. Temizkan, R. ve Cankül, D. (2015). 2023 Stratejik Hedefleri İçin Staratejik Sektör Turizmde Ortak Akıl, Esogü Basımevi.

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler

  1. Cankül D, Kaya S. ve Cankül I. (2021).  Turist Rehberlerinin Restoran Seçiminde Göz Önünde Bulundurduğu Kriterler.  Iıı. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 195-202. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).
  2. Cankül D. ve Tekdemir A. (2021).  Eskişehir'de Düzenlenen Gastronomi Festivallerinin Bilinirliği Ve Şehrin Tanıtımındaki Rolü.  Iıı. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, 231-238. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).
  3. Karacaoğlu S. ve Cankül D. (2021).  Turizm Fakültesinde Eğitim Alan Öğrencilerin Çevresel Tutumlarının “Yeni Çevresel Paradigma” Bağlamında Değerlendirilmesi: Eskişehir Örneği.  International Travel And Tourism Dynamics Congress (Ittd21).
  4. Karacaoğlu S. ve Cankül D. (2020).  Turist Rehberi Adaylarının Türk Mutfağına Yönelik Algıları ve Gastronomi Rehberliğinde Uzmanlaşmaya İlişkin Görüşleri.  International Travel And Tourism Dynamics Congress (Ittd20), 110-120.
  5. Cankül, D. ve Yücesoy, S. (2019).  Corporate Social Responsibility Activities in Food and Beverage Enterprises: The Case ofEskişehir.  4th International Tourism Congress: City Tourism, 152-163, 16-19 October, Eskişehir.
  6. Cankül, D. ve Sönmez B. (2019).  Is the Availability of Mobile Augmented Reality Applications in Tourism EducationPossible? Thoughts of Tourism Academicians: The Case of Eskişehir.  4th International Tourism Congress: City Tourism, 58-65, 16-19 October, Eskişehir.
  7. Cankül, D. ve Yücesoy, S (2019).  Hüzün Turizmi: Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile SavaşAlanlarına Bir Zaman Yolculuğu.  II. International Congresson Geographical Education 3-5 October, Eskişehir.
  8. Cankül, D. ve Sönmez B. (2019).  Mobil Artırılmış Gerçeklik ve Gastronomi Eğitiminde Kullanılabilirliği.  International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19-21 September, Cappodocia.
  9. Cankül, D. ve Orhan, K. (2019).  Turizm İşletmelerinin Menülerinde  Yöresel Ürünler: Sandıklı Örneği.  International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19-21 September, Cappodocia.
  10. Sezerel, H. ve Cankül, D. (2018). “Traınıng Is Harsh: A Metaphor Analysıs On Student's Experıences” 11th annual International Conference of Education, Research and Innovation, Seville, Spain, 12-14 November, pp. 3182, doi: 10.21125/iceri.2018.1707.
  11. Cankül, D. ve Sever, Y. (2018). "Assessing the Quality of Gastronomy Education: Turkey Case" , The 11th Tourism Outlook Conference-Heritage Tourism beyond Borders and Civilizations, Eskişehir, Turkey, 3-5  October.
  12. Temizkan, R., Cankül, D. ve SarıkayaG. S. (2018). "Tourism Higher Education Experiences of A Leading Country: The Case of Turkey", XVI. European Conference on Social and Behavioral Sciences, Prizren, Kosovo, 10-12 May.
  13. Temizkan, R., Cankül, D. ve Kızıltaş, M.Ç. (2018). "Turizm Yükseköğretiminde Yiyecek İçecekle İlgili Bölümlerde Görevli Akademisyenlerin Profili", VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, İskenderun 20-21 Nisan.
  14. Cankül, D. (2017). "Gastronomy Tourism and Destination Competitiveness" , 3.rd International Gastronomic Tourism Congress, İzmir, 7-9 Aralık.
  15. Cankül, D., Cankül, I. ve S. P. Temizkan. (2017). "Yiyecek İçecek İşletmelerinde Presenteeism (İşte Varolamama): Kadın Çalışanlar Örneği" , 1st International Women Research Symposium, Eskişehir, 13-14 Ekim.
  16. Erbaş, A., Temizkan, R. ve Cankül, D.  (2016). "Natıonal Tourısm Plannıng Based On Unıversıty Degrees And Tourısm Professıons: Tıyader Model", 6th Internatıonal Interdıscıplınary Busıness-Economıcs Advancement Conference (Conference Proceedıngs), ISSN: 2372-5885May 9-13, Miami, Florida, USA.
  17. Sarı, Y., Cankül, D., Aytekin, E. ve Ergün, B. (2015). "Rekabet Gücü-İşletme Performansı İlişkisi: Konaklama İşletmeleri Örneği” I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends And Indicators, Vol. 2, pp.  542-553, Konya  28-30 May.
  18. Erbaş, A., Temizkan, R. ve Cankül, D. (2015). "Turizmde Nitelikli Personelin Sektöre Kazandırılması: Tiyader Modeli” I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends And Indicators, Vol. 3, pp.  615-622, Konya  28-30 May.
  19. Sarı, Y., Çiçek, D., Konak, S., Özdemir, C. ve Cankül, D. (2014). "Does Tourism Industry Demonstrate Weak Labour Markets Characteristics? An Evaluation” 2nd Global Conference on Business, Economics, Management & Tourism, Czech Republic, Prague  30-31 October.

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

  1. Cankül, D. ve Sönmez B. (2019).  Turizm Eğitiminde Mobil Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarının Kulalnılabilirliğinin Değerlendirilmesi.  20. Ulusal Turizm Kongresi 16-19 Ekim, Eskişehir.
  2. Temizkan, R. ve Cankül, D. (2018). "Turist Rehberi Adaylarının Turist Rehberliği Eğitimi ve Mesleğe Kabul Şartlarına Karşı Tutumu", I. Turizm Rehberliği Kongresi, Balıkesir 27-28 Nisan, Özet Bildiri Kitabı, ss. 34. ISBN: 978-605-2323-91-5.
  3. Erbaş, A., Aslan, O. Demirci, B. ve Cankül, D.  (2016). “Impulsif (Dürtüsel) Tatil Satın Alma: Kapadokya Bölgesi Örneği” , 17. Ulusal Turizm Kongresi 20-23 Ekim Bodrum, Muğla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bildiri Kitabı, ss. 659-666.
  4. Erbaş, A., Temizkan, R. ve Cankül, D. (2014). “Türkiyede Örgün Turizm Eğitiminin Önündeki Engellerle Mücadelede Tiyader  ve Turizm Meslekleri ve Turizm Konseyi Meslek Yasası Taslağı” , 15. Ulusal Turizm Kongresi 13-16 Kasım Ankara, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bildiri Kitabı, ss.1301-1315.
  5. Zengin, B., Solmaz, S.A. ve Cankül, D. (2013). "Sakarya’nın Turistik Destinasyon İmajını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma" , XII. Geleneksel Turizm Paneli, 17 Nisan, Akçakoca Sky Tower Hotel, Düzce.
  6. Erbaş, A., Cankül, D. ve Temizkan, R. (2013). “Turizm Personeli Meslek Yasası Girişimi: Tiyader Örneği” , 14. Ulusal Turizm Kongresi 05-08 Aralık Kayseri, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bildiri Kitabı, ss.1150-1162.
  7. Demirci, B., Cankül, D. ve Temizkan, R. (2013). “Üniversite Personelinin Yemekhane Hizmetlerinden Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Modeli” , 14. Ulusal Turizm Kongresi 05-08 Aralık Kayseri, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bildiri Kitabı, ss.655-668.

Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

  1. Mobil Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları ve Öğrenci Açısından Turizm Eğitiminde Kullanılabilirliğinin Değerlendirilmesi (Batuhan SÖNMEZ)
  2. Profesyonel turist rehberlerinin yurt dışı turlarında yaşadıkları sorunlar, (Ferdi Tayfur GÜZELOĞLU).

Projeler

Ulusal Projeler

  1. Cankül, D. (2015). (Proje Koordinatör Yardımcısı) "2023 Stratejik Hedefleri İçin Stratejik Sektör Turizmde Ortak Akıl", Rahman Temizkan ( Proje Koordinatörü ).
  2. Cankül, D. (2014). (Araştırmacı) "Eskişehir Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması", Yaşar Sarı ( Proje Koordinatörü ).

İdari Görevler

  1. Müdür Yardımcılığı: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, 2019-

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler

  1. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Yayın Kurulu, Üye , 2019-

Son İki Yılda Vermiş Olduğu Lisans ve Lisansüstü Dersler

  1. Gastronomi Bilimi
  2. Yiyecek İçecek Yönetimi
  3. Mutfak Hizmetleri Yönetimi
  4. Menü Planlama
  5. Turizmde Gastronomi Araştırmaları
  6. Rekreasyon Yönetimi
  7. Kat Hizmetleri Yönetimi
  8. Önbüro Yönetimi
  9. Besin Güvenliği ve Hijyen
  10. Özel İlgi Turizmi (YL)
  11. Türk Mutfağı (YL)
  12. Uluslararası Gastronomi (YL)
  13. Uluslararası Yiyecek İçecek İşletmeciliği (YL)
  14. Gastronomi ve Medya (DR)
  15. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler (DR)