TR | EN
2. Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları Etkinliği
5.03.2015
Öne çıkan görsel

Üniversitemizin katkılarıyla Fakültemizce bu yıl ikincisi düzenlenen ve gelenekselleşmesini arzuladığımız “Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları” etkinliği 05-06 Mart 2015 günlerinde, sektörde faaliyet gösteren konaklama, seyahat, yiyecek-içecek ve yurtdışı eğitim danışmanlık işletmeleri, Fakültemiz öğrenci kulüpleri ve turizm derneklerinin katılımıyla gerçekleşti.

ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonunda başlayan etkinliğimizin açılış konuşması Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Yaşar Sarı tarafından yapıldı. Sektör temsilcisi olarak Aurum Moon Holiday Resort genel müdürü Selçuk Kurttaş’ın, Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr.  Sayın Bahattin Acat’ın ve Eskişehir Vali Yardımcısı Sayın Ömer Faruk Günay’ın konuşmalarının ardından etkinlik katılımcılarına teşekkür belgesi takdim edildi.

Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Yaşar Sarı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Esas amacımız öğrenci ile sektörü buluşturmak ve kaynaştırmak. Uygulamalarına katkı sunmak adına bunu yapıyoruz. Özellikle staj ve sonraki çalışmalar adına önemli görüyoruz. Şu anda burada 30’a yakın sektör içinden firma var. Stant açmış durumdalar. Öğrencilerle yüz yüze görüşme yapıyorlar. Ayrıca firmaların özel sunumları olacak. Bu sunumlarda firmalar kendilerini anlatacaklar. Geçen yılki etkinlikte bu sunumlardan öğrenciler bağlantı kurup çok sayıda öğrencimiz bu firmalarda çalıştı. Etkinliğe Eskişehir’den Kuşadası, Didim, Muğla, Antalya bölgesinden otellerimiz de katıldı. Onların tecrübelerini çok önemsiyoruz. Öğrencilere büyük katkı sunacaklarını düşünüyoruz.”

Doç. Dr. Sayın Yaşar Sarı’nın ardından sektör temsilcisi olarak konuşma yapan Aurum Moon genel müdürü Selçuk Kurttaş, üniversitede teorik olarak öğrenilen bilgilerin çok önemli olduğunu ve bu bilgilerin pratikte yansıtılması gerektiğini belirtti. Üniversite - Sektör buluşmaları gibi etkinliklerin sektör temsilcileriyle öğrencilerin kaynaşması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Yardımcımız ve Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Sayın Bahattin Acat ise, turizmde alaylılık ve mekteplilik şeklinde iki akım olduğunu ve bunların uzun zamandır birbirinden kopuk olarak ilerlediğini, ancak bunların artık bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, üniversitede gerekli teorik bilgileri edindikten sonra bunların sektörle ve uygulamayla bütünleştirilmesi gerektiğini belirtti.  Fakülte olarak, bu duruma özellikle özen gösterdiklerini vurgulayan Sayın Acat, turizm öğrencilerinin sektöre yönelik çalışmalarını stajla sınırlandırmamaları, kendilerine kariyer planları oluşturmalarını ve bu bağlamda hem hocalarından hem de sektör temsilcilerinden yardım almaları gerektiğini vurguladı.

Eskişehir İl Vali Yardımcısı Sayın Ömer Faruk Günay, Eskişehir’in alternatif turizm çekiciliği bağlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bunun harekete geçirilmesi bakımından valilik makamınca çalışmalar yürütüldüğünü ve yürütüleceğini belirtti. Sayın Vali ayrıca, Eskişehir’in iki üniversitesinde iki turizm fakültesi olduğunu ve her sene onlarca insan yetiştirildiğini ifade etti. Yetişmiş insanın ülkenin en önemli kaynağı olduğunu belirten Sayın Günay, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Etkinliğin ilk gününde, açılış  kurdelesinin kesilmesinin ardından Protokol; sektörde faaliyet gösteren işletmelere ait bütün standları gezerek işletmelerin yetkilileri ile yüz yüze görüşmeler yaptı. İki gün süren etkinlikte fakültemiz öğrencileri işletme yöneticilerinin sunumlarını dinledi,  yöneticilere soru sordu ve etkinlik alanında kurulan standlarda işletme yetkilileri ile yüz yüze görüşme fırsatı elde ederek, staj ve iş olanakları hakkında bilgi alıp iş ve staj başvuruları ile ilgili formlar doldurdu. Öğrenciler ayrıca, Fakültemizin Rekreasyon ve Animasyon kulübünün düzenlediği tiyatro gösterisiyle eğlenceli dakikalar geçirdi.