Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Doktora Programı
Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılından itibaren öğretime başlamak üzere Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda Doktora Programı açılmıştır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Doktora Programı
Anabilim Dalı Başkanı: .Prof. Dr. Rahman TEMİZKAN
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılından itibaren öğretime başlamak üzere Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı’nda Doktora Programı açılmıştır.
Programa öğrenci kabul koşulları
Doktora programında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yer alan öğrenci kabul ve kayıt şartları geçerlidir. Bu doğrultuda, önerilen “Doktora Programı”, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamış kişiler için planlanmıştır.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün doktora programlarına başvurularda; Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün doktora öğrencisi olma şartlarını taşıyan kişiler başvurabilirler.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları doktora Programı ders dönemi toplam 7 ders + 1 seminerden oluşur. Doktora programını tamamlama süresi asgari 8 yarıyıl azami 12 yarıyıldır.