TR | EN
Genç Aşçılar - Geleceğim Mutfağım Kapanış Etkinliği
28.09.2024
Öne çıkan görsel

Genç Aşçılar - Geleceğim Mutfağım Projesinin Kapanış Etkinliği Renkli Geçti

Genç Aşçılar - Geleceğim Mutfağım Projesinin son gününde ESOGÜ Turizm Fakültesi olarak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptık.
Vali Yardımcısı Okan LEBLEBİCİLER, Başsavcı Vekili Mehmet ÖZEL, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Emine GÜMÜŞSOY, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan YILMAZ, Albay Metin ÜNLÜ gibi protokol konuklarının katılım gösterdiği son gün etkinliklerinde klasik müzik dinletisi, gruplar arası yemek yarışması, tanıtım ve bilgilendirme sunumları gibi etkinliklere yer verildi. Açılış konuşmasını yapan Dekanımız Prof.Dr. Yaşar SARI konuşmasında ESOGÜ Turizm Fakültesi'nin son yıllarda yürütücüsü veya paydaşı olduğu AB Projelerini kronolojik olarak özetleyerek Fakülte'nin Uluslararasılaşma süreçlerine verdiği önemin altını çizerken yeni projeler için de kararlı ve istekli bir duruş gösterileceğini belirtti.
Bununla birlikte Türk, Slovak, İtalyan ve Rumen öğrencilerden oluşan takımlar Türk Mutfağının geleneksel unsurlarından islim köfte, pirinç pilavı ve keşkül'den oluşan menülerle yemek yarışması yaptı. Yarışmacı gruplara madalyaları protokol misafirlerimiz tarafından takdim edilirken, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Emine GÜMÜŞSOY yarışma jürileri Prof. Dr. Yaşar SARI, Prof. Dr. Hakan YILMAZ, Doç. Dr. Duran CANKÜL, Doç. Dr. Ersan EROL, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Sultan KAMAN, Öğr. Gör. Dr. Taner ERDOĞAN, Arş.Gör. Şevval POLAT ve Arş. Gör. Düşehan ŞAHİNGÖZ'e teşekkür plaketi verdi.