ESOGÜ Turizm Fakültesi'nde Uluslararasılaşma Hız Kesmiyor
30.11.2022

Üniversitemiz koordinatörlüğünde Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yaşar SARI’nın yürütücülüğünü yaptığı Rerural Projesi kapsamında Polonya’nın Olsztyn kentindenki Warmia ve Mazury Üniversitesinin (UWM) Ziraat ve Rrman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Polonya, Türkiye ve Slovakya’daki üniversitelerden öğrenci ve öğretim üyelerinin katıldığı uluslararası bir çalıştay gerçekleştirildi. Toplantının teması peyzaj, mimarlık ve kırsal turizmdi. 26-27-28 kasım tarihlerinde üç gün boyunca Polonya Türkiye ve Slovakya’dan 33 katılımcı,  Warmia turizm bölgesindeki Bartazek, Bartag, Rus veya Stawiguda gibi yakın köylerde atölye çalışmaları ve çalışma ziyaretleri gerçekleştirdiler. Katılımcılar ayrıca Modernite Müzesi,  Bet Thara Borissia Vakfı Kültürlerarası Diyalog Merkezi, ve Eski ISI merkezi dahil Olsztyn’deki restore edilerek turizme kazandırılmış en önemli binaları ziyaret ettiler. İlgili proje kapsamında birincisinin Olsztyn’de gerçekleştirildiği söz konusu çalıştaylar, kültürel değerlerin korunması bağlamında tarihi varsayımların ve peyzaj analizlerinin yenilenmesi ile ilgili olarak ilerlemektedir. Öğrenciler kırsal mekanların ve tesislerin turistik amaçlarla kullanılması olasılığına ilişkin tasarım ve stratejik öneriler sunarak çalıştayın Polonya ayağını tamamlamış oldu. Katılımcılar çalıştayın ikinci ayağı olan ve 30 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında Slovakya’nın Bratislava kentinde yer alan Bratislava Teknoloji Üniversitesinde yapılacak ikinci kısmını gerçekleştirmek üzere Olsztyn’den ayrıldılar.