Esogü Turizm Fakültesi Yurtdışı Temasları
31.03.2022

Eskişehir Kırsal Turizmle Kalkınıyor

Avrupa Birligi 2020 Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi, Eskişehir Valiliği AB Proje Ofisi, Sivrihisar Belediye Başkanlığı, Çifteler Belediye Başkanlığı ve Seyitgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ortaklığında gerçekleştirilen "KA104-87F07C59 Eskişehir Kırsal Turizmle Kalkınıyor" projesinin ikinci ve son hareketliliği İspanya’da gerçekleştirildi. Proje kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde Eskişehir Vali Yardımcısı Akın Ağca ve Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu ile İspanya Cordoba bölgesi turizm temsilcisi Inma Culada ve Salud Ximenez kırsal turizm kalkınması noktasındaki deneyimlerini karşılıklı paylaştı. Ardından proje ekibi Setenil Bölgesi’ne geçip Setenil Belediye Başkanı Rafael Vargas Villalón ile görüştü ve kırsalda turizm teması hakkında bilgi alış verişinde bulundu.