TR | EN
Engelsiz Turizm ve Eskişehir Paneli
15.04.2015
Öne çıkan görsel

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası programı çerçevesinde fakültemiz tarafından 15.04.2015 tarihinde Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans salonunda "Engelsiz Turizm ve Eskişehir" başlığı altında bir panel düzenlendi.

Günümüzde engelli bireylerin sosyal yaşama katılımlarını olabildiğince arttırmak amacıyla birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da bir takım gelişmelerin yaşandığı görülmektedir. Bu kapsamda ESOGÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Mehmet Kaşlı'nın yöneticiliğinde, Tepebaşı Belediyesi Engelliler İletişim Merkezi Koordinatörü Sayın Kemal Yıldırım ve İşaret Dili tercümanı Oğuz Arslan katılımcı olarak panelde yer aldılar. Ayrıca işitme engelli izleyiciler için İşaret Dili tercümanı Sayın Esra Karadağ panelde görev aldı.

Marka kent olma yolunda hızla ilerleyen şehrimizin engelsiz turizm kapsamında değerlendirildiği, değerli panelistlerin fikirlerini beyan ettiği ve salondaki tüm katılımcılarla bilgi alışverişinin sağlandığı bir ortamda engelli bireylerimizin yaşamlarına yönelik sorunlar konuşuldu, çözümler üretilmeye çalışıldı ve tüm katılımcılar nezdinde bir farkındalık sağlandı.