Ceket Giydirme Töreni
1.03.2024

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerimizin Ceket Giyme Törenini Gerçekleştirdik

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz için birinci ceket giydirme törenini gerçekleştirdik. Rektörümüz Prof. Dr. Kamil ÇOLAK'ın da katıldığı ceket giydirme töreni Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rahman TEMİZKAN'ın Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin önemi ve fakültemizdeki eğitimin niteliğine değindiği açılış konuşması ile başlarken, Dekanımız Prof. Dr. Yaşar SARI da fakültemizin fiziksel imkanları ve öğrencilere sağlanan kolaylıklar ile güçlendirilmesi gereken yönlere değindiği bir konuşma gerçekleştirildi. Daha sonra sonra konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kamil ÇOLAK Ahilik teşkilatı içerisindeki fütüvvet geleneğinden beri süregelen ve bir kalfanın artık usta olduğunu simgeleyen "Şed Kuşanma Törenini" yansıtan ceket giydirme töreninin temsil ettiği değerin önemini vurguladı.  Öğrencilerimizin topluca hatıra fotoğrafı çekmesi ile tamamlanan törenden sonra katılımcılara, öğrencilerimizin hazırladığı ikramlar sunuldu.