TR | EN
Ankara Beypazarı Gezisi
26.04.2014
Öne çıkan görsel

26.04.2014 Cumartesi günü fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri Beypazarı’ndaydı!!

Gezimizin ilk durağı Eskişehir’e yaklaşık 100 km. uzaklıkta olan Mihalıççık ilçesine bağlı Sorkun Köyüydü.  Çömlekçilik konusunda dünya çapında üne sahip olan Sorkun’da öğrencilerimiz topraktan sac yapım aşamasına tanıklık ettiler.

Gezimizin ikinci durağı yine Mihalıççık ilçesinde bulunan Gürleyik Köyüydü. Doğası ve tarihi dokusuyla özellikle doğa yürüyüşleri için ideal bir yer olan köyde kahvaltı edildikten sonra Gürleyik Şelalesi ve doğal akvaryumunun bulunduğu vadide keyifli bir yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşün ardından Ankara’nın 98 km. batısında bulunan, Osmanlı Konakları, leziz yemekleri ve doğal güzellikleriyle ünlü Beypazarı’na doğru hareket edildi. İlçe girişinde grubu karşılayan yerel rehber eşliğinde 13. Geleneksel Uçurtma Şenliği’nin yapıldığı ve Beypazarı ilçesinin tamamına hakim Hıdırlık Tepesi’ne gidildi. Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız büyük bir keyifle uçurtmalarını uçurdular.

Şenliğin ardından Beypazarı’ndaki en güzel konaklardan biri olan Taş Mektep’te, yörenin geleneksel lezzetleri güveçte etli pilav, yaprak sarma ve 80 katlı baklavadan oluşan öğle yemeği yenildi. Beypazarı tarihi evleri arasında  devam eden turumuz sırasında klasik Osmanlı mimarîsi olarak kabul edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescillenmiş bir yapıda geç Osmanlı ve genç Cumhuriyet dönemi yaşamını yeniden canlandırmak üzere kurulan “Yaşayan Müze” ziyaret edildi. Müze ziyaretinin ardından verilen serbest zamanda öğrencilerimiz Beypazarı halkının kendi üretimleri olan geleneksel ürünleri satın aldılar. Gezimiz, Beypazarı’nın doğa harikalarından biri olan,  iki dağ arasında çukurca bir arazide bulunan İnözü vadisindeki Yediler Türbesi ziyaretiyle son buldu.