Potansiyel Mezun Çalışmaları Hakkında
19.02.2024

Öğrencilerimizin Dikkatine

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Türkiye'de eğitimlerinin son döneminde bulunan uluslararası öğrencilerin ülkelerindeki mezun çalışmalarına dâhil edilmesine yönelik Potansiyel Mezun Çalışmaları yürütülmektedir. Potansiyel Mezun Çalışması'nın amacı; eğitim programlarının son döneminde olan, aynı yıl içerisinde mezuniyetleri kuvvetle muhtemel uluslararası öğrencilerimizin ülkelerine dönmeden önce "Türkiye Mezunu" kimliği aidiyetine sahip olmalarını temin etmek, dolayısıyla ülkelerine döndüklerinde ülkemiz ve diğer Türkiye Mezunları ile irtibatlarını sürdürme eğiliminde olmalarını, Türkiye Mezunlarına yönelik çalışma ve projelerde yer almalarını ve varsa ülkelerinde Türkiye Mezunları dernek aktivitelerinde, yoksa dernek kurulması çalışmalarında aktif rol almalarını sağlamaktır.

Bu çerçevede 2024 Potansiyel Mezun Çalışmaları'nın 24 Nisan 2024 tarihinde saat 14:00'de Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Oditoryum'da (Salon 2) yapılması planlanmaktadır.