6- Sürdürülebilir Kültür Turizmi Algısının Nesillere Göre Tekrar Gelme Niyetine Etkisi

Bu proje Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan SEÇİLMİŞ'in proje koordinatörlüğünde  Yüksek Lisans Öğrencisi Ela Nazlı KÖZ tarafından Yüksek Lisans Tezi kapsamında yürütülecek olup Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimi tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.

Hazırlık çalışmaları devam eden projenin süresi 12 ay olup 2014 yılı içinde uygulanmasına başlanacaktır. Projede Türkiye'de kültür turizmi denildiğinde akla ilk gelen şehir olan İstanbul ilinde sürdürülebilir kültür turizminin tekrar gelme niyetine etkisinin ortaya konulması amaçlanmaktadır. Baby Boomers, X ve Y jenerasyonlarına göre ayrıma gidilerek hazırlanacak çalışma neticesinde, İstanbul'da kültür turizminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için öneriler geliştirilecek; farklı kuşaklarda yer alan kültür turistlerinin, kültür turizminin sürdürülebilirliğine yönelik algı boyutunun ortaya konulmasıyla gelecekte yapılacak akademik çalışmalar ve pazarlayıcılar için yol gösterici olunmaya çalışılacaktır.