Ders İçerikleri

GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI 

(Ders içeriği ile ilgili Ders Bilgi Formu‘nu görmek için ders adına tıklayınız!)

ESOGÜ TURİZM FAKÜLTESİ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ (1.ÖĞRETİM)

I. YARIYIL (GÜZ)

DERS KODU

DERSLER

S/Z

TEO

UYG

KREDİ

ECTS

271211001

GENEL TURİZM

Z

2

0

2

3

271211002

GENEL İŞLETME

Z

3

0

3

4

271211003

MUTFAK TERMİNOLOJİSİ

Z

2

0

2

4

271211004

GASTRONOMİ BİLİMİ

Z

2

0

2

4

271211005

MUTFAK TASARIMI VE YÖNETİMİ

Z

3

0

3

4

271211006 

YABANCI DİL I (İNG)

Z

4

0

4

6

271211011

AİİT I

Z

2

0

2

2

271211007

TÜRK DİLİ I

Z

2

0

0

2

SOSYAL SEÇMELİ I (BİR DERS SEÇİLMELİDİR)

271211008

SAĞLIK TEDBİRLERİ VE İLK YARDIM

S

1

0

0

1

271211009

GASTRONOMİ OKUMALARI

S

1

0

0

1

271211010 

AKADEMİK ORYANTASYON

S

1

0

0

1

 

TOPLAM

21

0

18

30

 

II. YARIYIL (BAHAR)

DERS KODU

DERSLER

S/Z

TEO

UYG

KREDİ

ECTS

 

BESLENME İLKELERİ

Z

3

0

3

4

 

GENEL MUHASEBE

Z

3

0

3

4

 

GIDA TEKNOLOJİLERİ

Z

3

0

3

4

 

TBTK

Z

2

0

0

3

 

GIDA MEVZUATI

Z

3

0

3

4

 

YABANCI DİL II (İNG)

Z

4

0

4

6

 

TÜRK DİLİ II

Z

2

0

0

2

 

AİİT II

Z

2

0

2

2

SOSYAL SEÇMELİ II (BİR DERS SEÇİLMELİDİR)

 

YİYECEK İÇECEK ENDÜSTRİSİ ÜZERİNE TARTIŞMALAR

S

1

0

0

1

 

KİŞİSEL GELİŞİM

S

1

0

0

1

 

MESLEKİ VİZYON

S

1

0

0

1

 

TOPLAM

23

0

18

30

III. YARIYIL (GÜZ)

DERS KODU

DERSLER

S/Z

TEO

UYG

KREDİ

ECTS

 

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA

Z

2

0

2

4

 

MUTFAK UYGULAMALARI I

Z

2

4

4

6

 

GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ

Z

2

0

2

3

 

YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ

Z

3

0

3

4

 

YABANCI DİL III (İNG)

Z

2

0

2

4

SEÇMELİ I (6 (ALTI) KREDİLİK DERS SEÇİLECEKTİR.)

 

TEMEL SANAT VE ESTETİK BİLGİSİ

S

2

0

2

3

 

YİYECEK İÇECEK EKONOMİSİ

S

2

0

2

3

 

MUTFAK AKIMLARI

S

2

0

2

3

 

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

S

2

0

2

3

 

YENİLEBİLİR ENDEMİK BİTKİLER

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

17

4

19

30

 

IV. YARIYIL (BAHAR)

DERS KODU

DERSLER

S/Z

TEO

UYG

KREDİ

ECTS

 

RESTORAN İŞLETMELERİ VE YÖNETİMİ

Z

2

0

2

3

 

MUTFAK UYGULAMALARI II

Z

2

4

4

6

 

SERVİS VE BAR BİLGİSİ

Z

2

1

3

4

 

YABANCI DİL IV (İNG)

Z

2

0

2

4

 

TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

Z

3

0

3

4

SEÇMELİ II (6 (ALTI) KREDİLİK DERS SEÇİLECEKTİR.)

 

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YENİ EĞİLİMLER

S

2

0

2

3

 

MAKARNALAR

S

1

2

2

3

 

ÇİKOLATALAR

S

1

2

2

3

 

HAYVANSAL VE BİTKİSEL YAĞLAR

S

2

0

2

3

 

YEŞİL MUTFAK

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

 

20

30

V. YARIYIL (GÜZ)

 

DERSLER

S/Z

TEO

UYG

KREDİ

ECTS

 

DÜNYA MUTFAKLARI

Z

2

2

3

5

 

MUTFAK UYGULAMALARI III

Z

2

4

4

6

 

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SİSTEMLERİ

Z

2

2

3

4

 

DAVRANIŞ BİLİMLERİ

Z

2

0

2

3

 

YABANCI DİL V (İNG)

Z

2

0

2

3

SEÇMELİ III  (6 (ALTI) KREDİLİK DERS SEÇİLECEKTİR.)

 

AKDENİZ MUTFAĞI

S

1

2

2

3

 

EKMEK ÇEŞİTLERİ VE ÜRETİM TEKNİKLERİ

S

1

2

2

3

 

GASTRONOMİ VE KÜLTÜR

S

2

0

2

3

 

BAHARAT VE KAHVE KÜLTÜRÜ

S

2

0

2

3

 

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

 

20

30

 

VI. YARIYIL (BAHAR)

DERS KODU

DERSLER

S/Z

TEO

UYG

KREDİ

ECTS

 

GİRİŞİMCİLİK

Z

3

0

3

5

 

BANKET UYGULAMALARI

Z

2

4

4

6

 

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

Z

2

0

2

3

 

TÜRK MUTFAĞI

Z

2

2

3

4

 

YABANCI DİL VI

Z

2

0

2

3

SEÇMELİ IV (6 (ALTI) KREDİLİK DERS SEÇİLECEKTİR.)

 

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

S

2

0

2

3

 

DİYET MUTFAĞI

S

1

2

2

3

 

FRANSIZ MUTFAĞI VE TEKNİKLERİ

S

1

2

2

3

 

ULUSLARARASI MUTFAKLARDA PEYNİR ÇEŞİTLERİ

S

2

0

2

3

 

KARİYER YÖNETİMİ

S

2

0

2

3

 

ZİYAFET ORGANİZASYONU VE YÖNETİMİ

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

 

20

30

VII. YARIYIL (GÜZ)

DERS KODU

DERSLER

S/Z

TEO

UYG

KREDİ

ECTS

 

SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI

Z

2

4

4

7

 

GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ

Z

1

2

2

4

 

MENÜ PLANLAMA

Z

1

2

2

6

 

MESLEKİ YABANCI DİL I

Z

2

0

2

4

SEÇMELİ V (6 (ALTI) KREDİLİK DERS SEÇİLECEKTİR.)

 

OSMANLI MUTFAĞI

S

1

2

2

3

 

DENİZ MAHSÜLLERİ

S

1

2

2

3

 

ÖZEL İLGİ TURİZMİ

S

2

0

2

3

 

YİYECEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI

S

1

2

2

3

 

GASTRONOMİ YAZARLIĞI

S

2

0

2

3

 

GASTRONOMİ COĞRAFYASI

S

2

0

2

3

 

PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

 

 

16

30

 

VIII. YARIYIL (BAHAR)

DERS KODU

DERSLER

S/Z

TEO

UYG

KREDİ

ECTS

 

PASTA VE TATLI UYGULAMALARI

Z

2

2

3

7

 

İÇECEK TEKNOLOJİSİ

Z

2

0

2

7

 

BİTİRME PROJESİ

Z

1

2

2

3

 

MESLEKİ YABANCI DİL II

Z

2

0

2

4

SEÇMELİ VI ( 6 (ALTI) KREDİLİK DERS SEÇİLECEKTİR.)

 

GASTRONOMİ GÖSTERİ VE SEMİNERLERİ

S

2

0

2

3

 

MESLEKİ ETİK

S

2

0

2

3

 

TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI

S

2

0

2

3

 

SAĞLIK TURİZMİ

S

2

0

2

3

 

UZAKDOĞU MUTFAĞI

S

1

2

2

3

 

FÜZYON MUTFAĞI

S

1

2

2

3

 

TOPLAM

 

 

15

30

 

Toplam Kredi: 148

Toplam ECTS: 240

Öğrencinin Alması Gereken Toplam Zorunlu Ders Sayısı:43

Öğrencinin Alması Gereken Toplam Seçmeli Ders Sayısı:21