Yrd. Doç. Dr. Duran CANKÜL
Doktora  Turizm İşletmeciliği   Eskişehir Osmangazi Üniv. 2016

Yayınlar

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Yeşiltaş, M., Cankül, D. ve Temizkan, R. “Otel Seçiminde Dini Hayat Tarzlarının Etkisi”, Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 11 (39): 193-217 (2012).

Temizkan, R. Erbaş, A., ve Cankül, D. “Turizm Personeli Meslek Yasası Mümkün mü?” , Journal of Recreation and Tourism Research, 1(4): 22-30 (2014).

Erbaş, A., Cankül, D. ve Temizkan, R. “Turizm Diplomalıların İstihdam Sorunu” , Journal of Recreation and Tourism Research, 3(4): 1-12 (2016).

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler

Sarı, Y., Çiçek, D., Konak, S., Özdemir, C. ve Cankül, D. "Does Tourism Industry Demonstrate Weak Labour Markets Characteristics? An Evaluation” 2nd Global Conference on Business, Economics, Management & Tourism, Czech Republic, Prague  30-31 October, (2014).

Erbaş, A., Temizkan, R. ve Cankül, D. "Turizmde Nitelikli Personelin Sektöre Kazandırılması: Tiyader Modeli” I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends And Indicators, Vol. 3, pp.  615-622, Konya  28-30 May, (2015).

Sarı, Y., Cankül, D., Aytekin, E. ve Ergün, B. "Rekabet Gücü-İşletme Performansı İlişkisi: Konaklama İşletmeleri Örneği” I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends And Indicators, Vol. 2, pp.  542-553, Konya  28-30 May, (2015).

Erbaş, A., Temizkan, R. ve Cankül, D.  Natıonal Tourısm Plannıng Based On Unıversıty Degrees And Tourısm Professıons: Tıyader Model, 6th Internatıonal Interdıscıplınary Busıness-Economıcs Advancement Conference (Conference Proceedıngs), ISSN: 2372-5885, May 9-13, Miami, Florida, USA (2016).

Yazılan Ulusal/Uluslar arası Kitaplardaki Bölümler

Cankül, D. Sağlık Turizmi. “Üçüncü Yaş Turizmi” (Ed. S. Pınar Temizkan). Detay Yayıncılık, Ankara (2015).

Temizkan, R. ve Cankül, D. 2023 Stratejik Hedefleri İçin Stratejik Sektör Turizmde Ortak Akıl (Ed.). Esogü Basımevi, Eskişehir, (2015).

Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Husseın, A. ve Cankül, D. “Üniversite Öğrencilerinin Yeşil Pazarlama Faaliyetleri Kapsamında Çevreye İlişkin Davranışlarını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(1): 50-67 (2010).

Kaya, F., Cankül, D. ve Demirci, B. “Türkiye’nin Önemli İnanç Turizmi Merkezlerinden Biri: Akdamar Kilisesi”, KMÜ Sosyal ve Ekonomi̇k Araştirmalar Dergi̇si, 15 (24): 13-24 (2013).

Kaşlı, M., Cankül, D., Köz, N. Ela. ve Ekici, A. “Gastronomik Miras ve Sürdürülebilirlik: Eskişehir Örneği”, Eko-Gastronomi Dergisi, 1(2): 27-46 (2015).

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler

Zengin, B., Solmaz, S.A. ve Cankül, D. "Sakarya’nın Turistik Destinasyon İmajını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma" , XII. Geleneksel Turizm Paneli, 17 Nisan, Akçakoca Sky Tower Hotel, Düzce (2013).

Erbaş, A., Cankül, D. ve Temizkan, R. “Turizm Personeli Meslek Yasası Girişimi: Tiyader Örneği” , 14. Ulusal Turizm Kongresi 05-08 Aralık 2013 Kayseri, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bildiri Kitabı, ss.1150-1162.

Demirci, B., Cankül, D. ve Temizkan, R. “Üniversite Personelinin Yemekhane Hizmetlerinden Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Modeli” , 14. Ulusal Turizm Kongresi 05-08 Aralık 2013 Kayseri, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bildiri Kitabı, ss.655-668.

Erbaş, A., Temizkan, R. ve Cankül, D.  “Türkiyede Örgün Turizm Eğitiminin Önündeki Engellerle Mücadelede Tiyader  ve Turizm Meslekleri ve Turizm Konseyi Meslek Yasası Taslağı” , 15. Ulusal Turizm Kongresi 13-16 Kasım 2014 Ankara, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bildiri Kitabı, ss.1301-1315.

Erbaş, A., Aslan, O. Demirci, B. ve Cankül, D.  “Impulsif (Dürtüsel) Tatil Satın Alma: Kapadokya Bölgesi Örneği” , 17. Ulusal Turizm Kongresi 20-23 Ekim 2016 Bodrum, Muğla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bildiri Kitabı, ss. 659-666.

Projeler

Uluslararası Projeler

Ulusal Projeler

Cankül, D. (Araştırmacı) Eskişehir Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması, Yaşar Sarı ( Proje Koordinatörü ), 2014.

Cankül, D. (Proje Koordinatör Yardımcısı) 2023 Stratejik Hedefleri İçin Stratejik Sektör Turizmde Ortak Akıl, Rahman Temizkan ( Proje Koordinatörü ), 2015

İdari Görevler

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler