Karadeniz Teknik Gezisi
16.05.2014

Fakültemiz, Öğretim elamanları ve Öğrencilerinin katıldığı Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize güzergahındaki tarihi ve turistik destinasyonları görmek ve incelemelerde bulunmak üzere 16-18 mayıs 2014 tarihleri arasında Üniversite Rektörlüğümüzün katkısı ile Doğu Karadeniz Bölgesine teknik bir gezi düzenledi. Bölgede önemli turistik destinasyonlardan olan Rize-Ayder Yaylası, Trabzon-Uzungöl ve Trabzon-Sumela Manastırı gezilerek incelemeler yapıldı. Ayrıca Rize il Merkezinde Dağ Başı, Trabzon merkezde Ayasofya Camii ve Uzun sokak, Ordu-Boztepe-Teleferik tesisleri ve Giresun-Görele gezilen yerler arasındaydı. Doğal güzellikleri ile göz kamaştırıcı özelliklere sahip bölgeyle ilgili turistik anlamda önemli izlenimler edinildi. Bölgede bilinçsiz ve düzensiz bir yapılaşmanın olduğu ve bunun devam ettiği gözlemlendi. Bu durumun süreklilik arzetmesi halinde bölgedeki turizmin sürdürebilirliğinin ciddi bir risk altında olduğu izlenimleri edinildi.