TR | EN
I. Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları
26.03.2014
Öne çıkan görsel

Üniversitemizin katkılarıyla Fakültemizce bu yıl ilki düzenlenen ve gelenekselleşmesini arzuladığımız “Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları” etkinliği 26 Mart 2014 Çarşamba günü, yurdumuzun birçok bölgesinde sektörde faaliyet gösteren Konaklama işletmeleri,  Seyahat işletmeleri, termal otel ve spa işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri, yurtdışı eğitim danışmanlık işletmeleri, Fakültemiz öğrenci kulüpleri ve turizm derneklerinin katılımıyla gerçekleşti.

ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonunda başlayan etkinliğimizin açılış konuşması Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Yaşar Sarı tarafından yapıldı.  Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr.  Sayın Bahattin Acat ve Eskişehir İl Vali Yardımcısı Sayın Ömer Faruk Günay’ın konuşmalarının ardından etkinlik katılımcılarına plaket takdimi gerçekleştirildi.

Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Yaşar Sarı konuşmalarında, turizm sektörü ile öğrencilerin buluşmalarının ve yüzyüze görüşme yapmalarının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, sektör ile üniversitenin birbirinin ayrılmaz parçası olduğunu vurguladı. Sayın Sarı, ayrıca eğitimsiz sektörün eksik olacağı gibi uygulamasız üniversitenin de eksik olacağına vurgu yaptığı konuşmasını katılımcılara bir kez daha teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Rektör Yardımcımız ve Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Bahattin Acat ise üniversite olarak sektör-üniversite işbirliğini çok önemsediklerini, bu etkinliğin de bu kapsamda çok memnuniyet verici ve sevindirici bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek özellikle katılımcı sektör temsilcilerine üniversite rektörlüğümüz adına teşekkürlerini sundu. Ayrıca Sayın Acat, sektör-üniversite işbirliği anlamında turizmcilerin bir hayli ileride olduğuna dikkat çekerek, turizmcilerin diğer sektörlere bu anlamda öncülük ettiğine vurgu yaptı. Eskişehir İl Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay böyle bir etkinliğin Eskişehir'de yapılıyor olmasından derin memnuniyet duyduğunu belirterek, çok iyi düşünülmüş ve çok gerekli bir etkinlik olması nedeniyle de Üniversite, Fakülte ve katılımcı İşletme yetkililerine ayrı ayrı teşekkür etti. Sayın Günay, Eskişehir'in Frig Yolu, Yazılıkaya, İnönü gibi tarihi ve kültürel değerleri ile gelecek 5 yıl içinde özellikle iç turizm anlamında herkesin söz ettiği ve görmek istediği bir il olacağının altını çizerek sözlerini tamamladı.

Açılış  kurdelasının kesilmesinin ardından Protokol; sektörde faaliyet gösteren işletmelere ait bütün standları gezerek işletmelerin yetkilileri ile yüzyüze görüşmeler yaptı. Gün boyu süren etkinlikte fakültemiz öğrencileri işletmelerin sunumlarını dinlediler ve etkinlik alanında kurulan standlarda işletme yetkilileri ile yüzyüze görüşme firsatı elde ederek, staj ve iş olanakları hakkında bilgi alıp iş ve staj başvuruları ile ilgili başvuru formları doldurdular.