TR | EN
"İlçenin Kapılarını Turizme Aç" Projesi Açılış Programı
11.04.2019
Öne çıkan görsel

11.04.2019 Perşembe günü saat 10:00’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Çok Amaçlı Salonda BEBKA Teknik Destek Kapsamında kabul edilmiş olan Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ait “İlçenin Kapılarını Turizme Aç” konulu projenin açılış programı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil ÇOLAK, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar SARI ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur AZADE’nin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında; ilçelerin turizm potansiyelinin gelişimini sağlamak ve halka ev pansiyonculuğu, ağırlama ve yöresel ürünlerin pazarlanması ile ilgili eğitim verilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda “Eğiticilerin Eğitimi” programı çerçevesinde, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarına ve Eskişehir İlçe kaymakamlıklarından programa katılacak personele Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim elemanları tarafından 8 gün boyunca eğitim verilecektir.

Programın açılış konuşmalarında, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur AZADE, Eskişehir turizminin son yıllardaki yükselen grafiğine vurgu yaparak konaklama işletmelerinin doluluk oranları hakkında güncel bilgileri paylaştı. Hafta sonu yaşanan yoğunluğun tüm haftaya yayılması amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu amaç doğrultusunda kırsalda gerçekleşecek turizmi ön plana çıkaracak proje için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi’ne verdiği eğitim desteğinden dolayı teşekkür etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar SARI ise konuşmalarında turizm hareketliliğinin kırsal bölgelere yayılmasının önemine işaret ederek ESOGÜ Turizm Fakültesi’nin bu anlamda projeler gerçekleştirdiğini ve kırsalda gerçekleştirilecek turizm faaliyetlerinin gelişimine katkı sağlamaya, sektör ve yerel yönetimler ile ise iş birlikleri kurmaya devam edeceklerini bildirdi.