TR | EN
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlimiz Yılmaz SEVER'in Başarısı
13.07.2018
Öne çıkan görsel

     ESOGÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Yılmaz SEVER, çok az sayıda üst düzey niteliklere sahip aşçılara verilen “Head Chef” ünvanı ile World Master Chefs Society (Dünya Master Şefler Birliği) üyesi olmuştur. World Master Chefs Society, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında dünya çapında en prestijli kuruluşlardan birisidir. ESOGÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademik kadrosunun niteliğini dünya çapında bir düzeye taşıyan bu başarı Türkiye’nin ve Eskişehir’in gastronomi değerlerini dünyaya tanıtacak olan çalışmaların önünü açacak ve gastronomi eğitiminde ESOGÜ’yü üst sıralara taşıyacak bir gelişme olarak görülmektedir.

     ESOGÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, üniversitemizin, fakültemizin ve bölümümüzün dünya çapında tanınması ve prestijinin artması yolunda önemli bir katkıda bulunan Öğretim Görevlisi Yılmaz SEVER’i tebrik etti.

     World Master Chefs Society 1947’de Jean Conil, Marius Dutrey, Adolf Cadier, Cyprien Jurien, B. Callderoni and Len Howe tarafından kurulan International Academy of Chefs’in içerisinden çıkmış bir topluluktur. Topluluk ulusal ve uluslararası düzeydeki festival, yarışma, gösteri, sunum ve modern eğitimlere katılımları ile ününü ve popülerliğini sürdürmektedir.